2019-07-10 2132 浏览
我真系好耐冇食过泰国菜,所以我约左屋企人去一齐食,成日经过这间泰国菜,今次终于可以试吓啦。店内环境虽然唔大,但胜在都几干净整齐,最重要系晚市有live band show ,气氛特别好正呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我地叫左生虾刺身,冬阴公,炸虾饼,马拉盏炒椰菜苗,猪颈肉沙律,咖喱炒大蚬,芒果糯米饭。生虾刺身,虾肉鲜甜可口,配埋泰式酱,超好食😋😋冬阴公,汤辣到适中同埋好足料,虾都好大只,劲浓味正呀炸虾饼,即整即炸,上枱时好热,虾饼外脆内软,虾肉好鲜马拉盏炒椰菜苗,因为用马拉盏炒,所以全部冇草青味,我劲钟意食几个菜。猪颈肉沙律都系第一次食,食落去几特别,猪颈肉加埋沙律汁口感特别,刺激味蕾令人更加开胃。咖喱炒大蚬,咖喱味香口又够大碟,送面包和饭一流,蚬肉好新鲜,同埋蚬肉都好大只,CP 值高的𩠌。芒果糯米饭,椰浆清甜芒果肉,糯米饭够热,劲好食😋😋😋😋

生虾刺身,虾肉鲜甜可口,配埋泰式酱,超好食😋😋

冬阴公,汤辣到适中同埋好足料,虾都好大只,劲浓味正呀

炸虾饼,即整即炸,上枱时好热,虾饼外脆内软,虾肉好鲜

芒果糯米饭,椰浆清甜芒果肉,糯米饭够热,劲好食😋😋😋😋