2019-09-19
前几日啱啱去完花墟,就约咗朋友喺太子食嘢。天气开始转凉,于是我哋就打算去食鸡煲,今次我哋夜晚8点左右去咗宝宝鸡煲,直接walk-in就有位啦!间舖有两层,我哋坐楼下,虽然店舖唔大,但坐得都算舒服~店员服务唔错,一坐低就俾咗个秘制酱汁俾我哋,酱汁咸咸地,加上少少辣椒作点缀,非常开胃!落咗单唔到10分钟,店员就上咗个鸡煲,佢用左传统既芫茜、京葱、三色椒同埋面豉酱等,煮得香口惹味,剩系上枱闻到果下已经流哂口水~鸡煲可以拣半只/全只嘅冰鲜鸡/走地新鲜鸡,而鸡煲就有得拣超微辣、微辣、小辣、中辣、大辣~食完鸡煲店员就帮我哋加清汤,清汤加埋鸡煲嘅味道好夹,仲有d清甜~牛肉系本地新鲜牛肉,重牛味同嫩滑,几新鲜!豚肉都算嫩口,份量比牛肉多,而且无雪味,肉质香口之余又不至于太肥~炸鱼皮好香好脆口,亦好干爽~炸响铃望落同平时喺街市买开一盒盒嘅唔同,虽然好新鲜,但系略嫌唔够脆口~最后食埋鱼腐,佢哋称得上「鱼腐大皇」,就当然要一试啦,食落去唔会油腻,亦唔会太过松散,好惹味!总括黎讲,呢间食物质素高,嘢食新鲜,服务态度都几好,可以一试!
间舖有两层,我哋坐楼下,虽然店舖唔大,但坐得都算舒服~
食完鸡煲店员就帮我哋加清汤,清汤加埋鸡煲嘅味道好夹,仲有d清甜~ 牛肉系本地新鲜牛肉,重牛味同嫩滑,几新鲜!
炸鱼皮好香好脆口,亦好干爽~
炸响铃望落同平时喺街市买开一盒盒嘅唔同,虽然好新鲜,但系略嫌唔够脆口~ 最后食埋鱼腐,佢哋称得上「鱼腐大皇」,就当然要一试啦,食落去唔会油腻,亦唔会太过松散,好惹味!