2018-10-09 431 浏览
之前因为返工成日会去大角嘴,时唔时都有食开个边个间面面店。但因为呢几年都无行开个边,就算挂住d菜脯同辣酱,都无特登去食。前几日经过太古,唔知食咩好,就入左food court望下有咩岩食。入到去,竟然见到面面店有分店,就紧系咩都唔好讲,即刻排队买黎食先! 我叫左米粉同清汤底。配菜就叫左辣莲藕、猪耳、春卷同咖哩鱿鱼。辣莲藕绝对系必食!!猪耳就正常水平。鱿鱼其实本身系浸住系d咖哩酱度,但放左入车仔面度,比d汤冲稀左,变到一d咖哩味都无。。。所以个人觉得叫汤面要咖哩鱿鱼就有d晒气。春卷都正正常常,无咩惊喜。 最后一定要加大量菜脯同辣酱,基本上呢个就系个车仔面既灵魂。。。每啖都加少少菜脯落去先食得开心d!

4𩠌车仔面