2022-12-20
NUTTEA(中环)地址: 中环皇后大道中151-155号兆英商业大厦地下C2号舖=====================今日同朋友在中上环lunch时间行街经过nuttea, 见到唔少人排队,就忍唔住买黎饮!!NUTTEA ge 坚果奶茶最出名就系以坚果萃取出黎ge坚果奶! 咁健康,真系唔怕饮多D!😍😍其实佢有好多款之前饮过都觉得好好饮, 款式选择又多, 真系有D 选择困难!!最尾同朋友拣左一人一杯:伯爵朱古力坚果奶盖茶($48)店入面写住每日限量100杯, 一定要试下!!奶盖茶上面ge奶盖, 邪恶得黎又好有朱古力味,再饮一口茶,入口有淡淡的伯爵味!我拣左正常甜度,完全唔觉得太甜,反而岩岩好!拌匀后再饮更有另一番层次!青提波波茶 ($40)呢个拣左少甜,提子味清甜,味道同样唔会太甜
=====================
伯爵朱古力坚果奶盖茶($48)
青提波波茶 ($40)
呢个拣左少甜,提子味清甜,味道同样唔会太甜