2016-07-22
经常外出食饭, 都唔知食乜好睇左好多餐厅, 最后去番Pizza Hut, 大家都好耐食过啦其实Pizza Hut成日都有信用卡套餐优惠, 可惜我们没有那张信用卡久违无来, 原来Menu都多左好多新野, 又有自由配搭既二人套餐好似今晚点左呢个, 系唔包括Pizza, 啱哂我地因为通常食得Pizza又食唔落其他野, 虽然呢度热卖系pizza, 不过有人想食佢既至爱"阔条面"而放弃pizza夜晚七点几, 入座率都有7成, 侍应好好人的比我地坐4人卡位每张台都有一枝大清水任饮, 食浓味既野, 一定会饮好多水, 唔使下下都问侍应我地叫左"二人欧陆套餐"包括有人最想食的"海鲜阔条面"及"炸鱼薯条"套餐还包餐汤及饮品 (忘了拍照)餐汤有红白两种, 我那个红的都几多料有人又怕唔够食, 加多份菜平衡下㖞厨师沙律 $75, 分明的食才, 唔系平日食开既凯撒沙律虽然都有菜, 但只占1/4味道都还可以炸鱼薯条, 炸鱼的皮有点厚, 而且有点油不过鱼肉都几厚, 又唔会炸到干, 怕变得更月巴的我, 只好去皮, 只食鱼肉粗薯都唔错, 相比下好似好过炸鱼海鲜阔条面制作需时, 亦是最后上的一道菜侍应拎上黎时, 都有叮嘱碟
好似今晚点左呢个, 系唔包括Pizza, 啱哂我地
因为通常食得Pizza又食唔落其他野, 虽然呢度热卖系pizza, 不过有人想食佢既至爱"阔条面"而放弃pizza 夜晚七点几, 入座率都有7成,
侍应好好人的比我地坐4人卡位
每张台都有一枝大清水任饮, 食浓味既野, 一定会饮好多水, 唔使下下都问侍应 我地叫左"二人欧陆套餐"
包括有人最想食的"海鲜阔条面"及"炸鱼薯条"
套餐还包餐汤及饮品 (忘了拍照)
餐汤有红白两种, 我那个红的都几多料
有人又怕唔够食, 加多份菜平衡下㖞
厨师沙律 $75, 分明的食才, 唔系平日食开既凯撒沙律
虽然都有菜, 但只占1/4
味道都还可以
怕变得更月巴的我, 只好去皮, 只食鱼肉
粗薯都唔错, 相比下好似好过炸鱼
侍应拎上黎时, 都有叮嘱碟边很热, 叫我地小心d (细心)
份量好似比以前细份左
竟然带甜, 有人吃得有点失望, 因为呢个面系佢至最, 以前佢可以食到2份的
虽然系新鲜即焗, 不过不再是以往的白汁了
原来而家埋单系自己去收银的, 我觉得唔错, 可以简化人手