2019-10-14 359 浏览
由于猪病左一排,已经好耐都冇出街食饭喇,所以老公特意带猪放工后食个饭黎庆祝下。夏捌月系猪几喜欢嘅餐厅,门口摆放左好多唔同嘅超级英雄q版公仔,当按左开门制后,门口缓缓打开,发出嘅电动声音再配合周边环境及灯光,都几有神秘感,哈哈。虽然店内空间不算大,但是一间舒服好chill嘅小店。入到餐厅,第一种强烈嘅感觉系店员非常非常之有礼貌,每个问题都会用请问,确实而家真系好少听到,所以令猪有好深印象。我地order左一个Bbq酱烤猪排骨同埋威灵顿牛柳配意粉,奉送餐汤及餐饮。罗宋汤味几香浓,番茄味够,有少少辣,猪唔系特别食得辣都接受到,仲觉得好开胃添。Bbq酱烤猪排骨,很常见嘅菜式,但煮得好并唔容易。猪排骨差唔多有10支,伴埋香脆薯条同紫色蕃薯蓉,份量都唔少,几抵食。除左卖相吸引外,味道亦非常好,肉质嫩滑,配上特制的烧烤酱汁,真系食到啜手指,惹味非常!威灵顿牛柳呢个菜式,工序繁复,焗既火候亦要控制得好好,制作时间起码要等15-20分钟,酥皮入面包住大大块牛柳,切开见到肉质系嫩粉色,令人食欲大增,生熟度控制得宜,食落牛柳肉质嫩滑唔干,仲系有肉汁留出黎,而家谂起都在回味中🤤最后叫左2杯餐饮,呢度嘅樽仔奶茶

罗宋汤

威灵顿牛柳配意粉

最后叫左2杯餐饮,呢度嘅樽仔奶茶好吸引,可惜康复紧嘅猪不宜饮冻野,唯有乖乖忍口,有老公今晚同猪食饭,饮住杯热朱古力奶,都甜入心嘅💓

餐饮

罗宋汤