2010-07-07 16 浏览
之前来过呢度,曾因为佢某些饮食业嘅致命问题而感到失望,搞到我好耐都唔敢来,其实我之前有系呢个Openrice平台两度就卫生及服务撰文反映,两篇文嘅标题是「吓人...」(2009/6/22)和「一肚气!」(2009/12/23),详细资料大家也可翻查以上提及文章。致命问题包括:1)整洁问题: 碗碟不太清洁;重用前一手客人用完的枱布,即冇换,核突到爆!2)服务问题: 冇人招乎;埋单又计多钱好唔老实,到我睇单唔分气又黑哂面!时至今日,巧合之下班friend约咗来呢度,开头我好有恐惧感,不过我认为整洁及服务问题都稍有改善。今次质素尚ok,当然仍有改善空间!干炒牛肉河(碟):炒得不错,有镬气,又抵食!凉瓜牛肉饭(碟): 分量足,又有好香嘅蚝汁送饭,牛肉亦不错!切鸡米粉: D汤冇味如清水,劲难食!蟹子烧卖皇: D肉质麻麻! 香煎虎皮椒:冇乜特别!经典流沙包:不过不失!香芋鸭脚扎:好食,不过D鸭脚染红色得好犀利!山竹牛肉球:唔好食,沟咗好多肥肉及粉!来到好少客,不禁感叹生意难做呀,恐怕不敌最近嘅喜悦、要等位嘅宝湖、德馨苑及要等成最少半粒钟嘅明星!今次质素中规中矩,服务及卫生都稍有改善,而且价钱化算!

干炒牛肉河(碟):炒得不错,有镬气,又抵食!

切鸡米粉: D汤冇味如清水,劲难食!

蟹子烧卖皇: D肉质麻麻!

香煎虎皮椒:冇乜特别!

经典流沙包:不过不失!

香芋鸭脚扎:好食,不过D鸭脚染红色得好犀利!

山竹牛肉球:唔好食,沟咗好多肥肉及粉!

来到好少客,不禁感叹生意难做呀,恐怕不敌最近嘅喜悦、要等位嘅宝湖、德馨苑及要等成最少半粒钟嘅明星!今次质素中规中矩,服务及卫生都稍有改善,而且价钱化算!我第后可能再有机会帮衬!

==========
题外话:至于环境,比起邻近其他酒楼如明星、富临,逸豪就冇包装,佢冇明星嘅豪华装修风格,亦冇富临嘅宽敞巨大礼堂。果度灯光效果唔好,大部分地方都好阴暗,呢个系灯光差而阴暗,却唔系邻近宝湖故意做出新式浪漫格调嘅果种暗,逸豪嘅阴暗令我坐得唔太舒服!仲有佢D地方太残旧,厕所D水龙头都坏咗几个,仲系要禁制,太落后,我地西环参唔多所有酒楼都自动啦!整体佢D装修唔得,如果可以装修执靓D就好啦!
干炒牛肉河
菜牌