2022-11-17
呢间喺观塘工厦区入边嘅餐厅lazy90s,座落系我以前工作室同一栋大厦嘅,所以我都成日去𠮶度食嘢,一来贪方便啦,唔使出去另一座地方,二来其实啲食物都唔差嘅,D日式西餐都够饱,AllDaybreakfast都算丰富。但系𠮶个地方嘅空间因为四四方方,所以一多人就比较嘈杂一点,回音极大,要拣下午后的下午茶之后去就会好啲,同埋佢哋啲店员都比较熟络,有时会系厨房玩到唔系好理出面客人!而且相比起旺角山东街果间Lazy90,我有班由相信两位厨师的等级完全不同层次,相片可以睇到我去过一部分我试过嘅唔同餐单同食物卖相!因为我基乎每次都系Lunch去食,所以基本上佢果个千年不变嘅餐牌上嘅菜单我都有食过(虽然唔系次次有影相📷),而且不时都会带朋友一齐去帮衬呢间由6位90后青年创办嘅餐厅,可惜心准时好时坏。😅🙈🙈先讲下A懒人包餐,其实就系一个Alldaybreakfast,内容物有猪肉肠、薯饼、烟肉、茄汁豆等等,我本人觉得一般,但我朋友次次黎都食呢个(见图二)🤗🤗🤗B鸡肉菠菜芥末忌廉汁长通粉(见图二)同C鲜茄大虾扁意粉其实都好唔错,不过份量就细左d,作为男性嘅我觉得唔太够饱🙈(定我大食?)最后讲埋我成日叫嘅F
🤗🤗🤗
最后讲埋我成日叫嘅F红酒汁牛肋条饭同G日式鳗鱼蛋包饭(见图三),呢两款算系我嘅最爱之选😋