2018-12-24
自从上一次试完呢度既LUNCH之后,对呢间回头率高既餐厅印象深刻,一直都想揾机会再黎试。终于相隔8个月后既今日,揾到时间黎再回味。由于今次客人比较多,所以被安排到2楼就座。不过,2楼楼底比较低,厌迫感较强,加上无窗,感觉更唔开扬,整体无地下果层咁舒服😣。睇餐牌先发现之前好推介既三文鱼籽樱花虾明太子意粉已经无再供应😮….有点失望😔,唯有拣是日menu中既白汁烟肉西兰花意粉,同埋上次食过觉得唔错既炸鱼薯条炸鱼薯条 $65上枱果阵真系吓一跳,旧炸鱼咁黑咁㶶既?! 炸鱼层皮一睇就知好硬,根本唔可以用酥脆黎形容,食落亦好”界”口,感觉好厚粉。鱼嫩滑唔腥,炸鱼内软滑,外厚硬,形成强烈对比。但本人比较中意粉薄d,酥脆d,所以今次呢个炸鱼令我失望。全场最好食系个带皮粗薯条!! 新鲜炸起,热辣辣,外脆内软熟。白汁烟肉西兰花意粉 $60意粉煮得岩岩好,好有Al dente,不过调味过重,咸左D,而且白汁煮得唔够杰。整体意粉味道正常,不过不失;炸鱼就有D失手,虽然未到难食,但系有期望既情况下,食到呢个质素就令人略为失望。另外,系比钱果阵亦有一段小插曲,我地按张单既价钱比左$137.5职员,但职员话「我地唔收
炸鱼薯条 $65
白汁烟肉西兰花意粉 $60
整体意粉味道正常,不过不失;炸鱼就有D失手,虽然未到难食,但系有期望既情况下,食到呢个质素就令人略为失望。另外,系比钱果阵亦有一段小插曲,我地按张单既价钱比左$137.5职员,但职员话「我地唔收毫子」。经过我地既引导同沟通后,先知道原来唔系唔收毫子,而系尾数四舍五入😑。咁餐厅系米应该要换过个system等佢出单会自动四舍五入呢?🙄
顺带一提,而家小店连LUNCH都有加一服务费,但配上以上服务及唔愿出声既职员,令餐厅吸引力大大下降。