想写呢个食评好耐,但现在才有空闲。25/12/2005晚到上此餐厅用膳(因为平安夜前2天同朋友吵架及冷战。虽然我已买了戏票但大家都无想过会出去,所以一直无订位食饭)。平安夜,他来电议和后就负责找餐厅食饭,餐饭咁就出事。根据他的说词﹕这是惟一1间仲订到位又好似几好的餐厅。所以25号看戏后便来了这里食饭。可能因为节日关系,全餐厅得4个set可以选择。价钱唔贵$1xx/ set…唉…都知到好极有限…点知…同下面hogold一样喝了一个怪味龙虾汤,唔识形容但都几难饮。烟三文鱼沙律一般,烟三文鱼唔咸又唔似烟过。主菜要了羊膝及牛柳,羊膝中规中矩唔算太差。牛柳要medium rare ,但上菜后发现接近9成,厨师功力好有问题。牛柳味道真系麻麻,而且仲几韧。全晚最差的就是甜品,淋上士多啤梨汁的蛋糕是超难食!张单唔系我埋所以唔知实际几多钱,只知道$400有找。题外话﹕到达时已10点无乜人,厨房应该不算太忙但都系咁差。走的时候,他问我呢间都OK呀?我心谂下次有人请都唔会再来。
烟三文鱼沙律一般,烟三文鱼唔咸又唔似烟过。
全晚最差的就是甜品,淋上士多啤梨汁的蛋糕是超难食!
张单唔系我埋所以唔知实际几多钱,只知道$400有找。