2024-06-15 675 浏览
之前喺其他地方食过teawood都好好食,所以决定近近地食油塘呢间,装修新净,坐得几舒服,明明当时6-7点应该系晚市繁忙时间,全间餐厅只有寥寥几枱客入去嘅时候伙记有两三个聚埋喺门口倾计,一个就收紧钱,另外一个就奇奇怪怪望住佢哋收钱?我地行入去冇人serve,坐低冇水,冇QR code,冇menu,举手叫伙记过嚟先肯攞,三杯水好大力dum落张枱度,全部热水,咁样洒出嚟,差啲渌到我地,冇道歉又黑口黑面落单想照旧order返平时喺其他分店食开嘅嘢,台式牛肉面+柠檬爱玉,但系侍应同我地讲佢哋晚市唔做柠檬,即系柠水柠茶𠮶啲一概都冇,听到隔离枱想叫柠茶,侍应话冇,佢寸返话柠茶都冇?有柠檬但系唔做晚市骑骑呢呢咁,牛肉面quality明显差过其他分店埋单先话唔收现金,香港地唔收现金真系古古怪怪,都算,入座前佢哋都冇提醒,比紧钱先话有个牌写住,原来系因为入去嘅时候啲伙记围埋倾计挡住咗overall唔会再去呢间分店

overall唔会再去呢间分店