2023-03-06 371 浏览
今日夜晚约咗朋友喺新都城食嘢,今晚大家都想打边炉,识下靓嘅牛肉,见到呢间牛摩好似唔错一于试试。有几款火锅餐,我哋拣咗美国极品牛小扒放题,汤底方面拣咗鸳鸯锅,骨胶原啫喱鸡白汤同埋港式沙嗲汤,有浓味有清淡。自助区方面有唔少嘅边炉配料,而且有寿司同埋沙律菜作为餐前嘅小食。饮品方面种类几多,有咖啡机汽水机同埋沙冰!仲有甜品柜同埋雪糕机,有齐晒自助火锅必备嘅元素。首先系汤底,鸡白汤都几有趣,有一只骨胶原牛头啫喱,可以放入汤底里面烹煮,营养应该几丰富。牛肉嘅种类多,而且质素都真系几唔错,网络都感觉好新鲜,同埋好好味,唔会悭水,博得来但系大大一片!然之后就系海鲜,正正常常冇咩特别但系比我想像中多种类。除咗火锅之外,原来扫QR code之后仲有好多小食,尤其是我最钟意食炸嘢,有鸡软骨、五香鸡翼、一口炸芝士、炸薯条、麦乐鸡同埋章鱼小丸子等等,出奇意外全部都好好味!尤其系鸡软骨,Encore左三四次。 总括嚟讲,呢个价钱食到咁多嘢真系好满足同埋觉得算系好抵,下次要再同屋企人嚟食。

然之后就系海鲜,正正常常冇咩特别但系比我想像中多种类。