2023-08-02
#深水埗美食 #小莲星呑食深水埗🔻 蚊蚊猪老火锅深水埗荔枝角道240-244号宝兴楼地下A-C号舖/❤️ 晚市极品放题 $298120分中任饮任食任转汤底,鸡煲烤鱼乜都转得,免加一,刺生小食都有,食物质素都唔错👍🏽/🧃锅底:海虎虾 红酒烩牛尾夏季期间限定锅底,海虎虾嘅份量系跟人头计算,虎虾好大只,好入味,而且爽口弹牙,红酒烩牛尾加入左大量蕃茄,非常香甜,要来烚牛肉好夹,豆腐呢一啲索汤嘅食材超好食/🧃汤底:药膳鲜鸡锅可以拣要鸡定系唔要鸡,因为想淆到个汤再鲜甜啲,所以我哋拣咗要鸡, 鲜鸡件非常足料,啖啖肉,有浓郁嘅药膳味,可以转汤底真系好过瘾/🧃牛肉唔使落单,已经会送上一大盘牛肉,净系睇个样都知道靓料,而且份量非常充足,三个女仔净系食呢盘牛已经唔使再另点!极上牛肩肉好软熟,牛味好充足,另外超级推介牛舌心,好厚肉,牛香同油香都喺个口度爆发,超正/🧃刺身叫咗虾、三文鱼、鱿鱼等等试吓,估唔到质素都OK/🧃前菜叫咗两个冷盘,青瓜同埋凤爪,首先非常大盘,另外就系凤爪劲好食,唔会硬梆梆,而且辣汁好入味,食咗几只/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foo
🔻 蚊蚊猪老火锅
深水埗荔枝角道240-244号宝兴楼地下A-C号舖
❤️ 晚市极品放题 $298
🧃锅底:海虎虾 红酒烩牛尾
🧃汤底:药膳鲜鸡锅
🧃牛肉
🧃刺身
叫咗虾、三文鱼、鱿鱼等等试吓,估唔到质素都OK
🧃前菜
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig