2017-12-04
天气转凉,紧系要打边炉啦。之前听有个朋友仔介绍话稻香打边炉好正,好多野食又吾贵。甘一于去试下。。今日男朋友过泥接我收工,一齐去稻香打边炉。好兴奋,心谂可以大拆一餐😄我地去到稻香都9点9啦,见到138加一,星期六日加10蚊。价钱可接受就入去试下。入去见到有好多吉枱无人执,带位姐姐偏偏要叫我地去张二人枱,又窄又逼。我有礼貌问其他姐姐可吾可以坐另一张无甘迫,佢回我一句:「无咖啦,坐呢张,果啲无人执咖啦!」仲要系劲恶啰,态度激差!🤬算,都系食餐饭,吾好扫兴,我地就坐低。都有7种汤底可以选择,我就想试新野,拣左日式鲣鱼杏汁锅。等左一阵就有啦,嗅落好香鱼汤味,我试饮过一啖,觉得系鸡粉加鱼汤,汤底无渣无杏仁味,失望😓之后出去拎酱汁同饮品,都系大路野,仲有雪糕同小食。但饮品好明显无fill过,我见到人地有参蜜,咸甘桔,出面都无。甘我又走去问姐姐有无啦,佢又神回我一句:「系哂出边,有就有,无就无,自己睇」😶我无言走开了外面仲有冰沙机汽水机,我就无试啦,饮忌廉沟鲜奶算。之后出面仲有个菜柜,有啲丸,公仔面,菇等客人自己夹既。拎完饮品酱汁番去,等左15分钟个锅系完全无起色,吾滚既😑之后坐我地隔离个叔叔见到,帮
野食第一轮一定系不停写咖啦。结果只泥左5样,吾紧要甘我地再写,一直都吾见侍应,甘我咪叫男朋友拎出去柜枱俾佢地。甘岩见到个传菜姐姐,问佢有无呢啲野食。传菜姐姐爆我男朋友话:「下面张纸乜都无咖啦吾洗写,菜出面有就有,其他全部无!你写都无用,无得俾你😡」我男朋友呆左,番泥同我讲,之后我出左地揾另一个侍应哥哥,佢就帮我跟进,拎左部分食物俾我地。真系食到一肚气!最后我地食左一阵就走,吾想再食,火都泥🔥🔥🔥食物已经吾算好新鲜,好普通。👎🏻
我都未试过去任食打边炉会乜都无,吾想做生意?定我得罪你地啲同事?态度洗吾洗甘差,赶客?我地一定无下次啰,埋单每人都要163,其实真系吾算好平,中等价钱。所以吾需要食稻香受气!!我知应该系个别分店个别例子,因为朋友系另一间食系无呢啲事发生。