2019-10-15
九龙湾Office朋友带路, 由地铁站搭每15分钟开出嘅免费shuttle就黎到九展, 原来有咁多餐厅仲有超市, 都系俾人气最劲嘅蕃茄🍅浓汤吸引左. >以蕃茄🍅浓汤为”胆”嘅menu, “拖”多款配料选择, 鸡扒, 牛扒, 猪扒, 鸭胸, 饺子🥟... 就连咸猪手都有, 包餐饮只系60几蚊真心抵食. 蕃茄🍅浓汤底更有原味, 双重芝士, 唔同辣度嘅川味麻辣拣. >脆皮咸猪手 (HKD65)好靓嘅咸猪手🤤, 件件都大件厚肉, 啖啖肉一咬就离骨劲腍咸香十足, 整过猪手都知起码事前炆返几个钟啲肉先会咁腍. 原本怕肥念住食一两口猪皮过下瘾, 点一点碟边蜜糖芥末酱, 只食到丰富骨胶原嘅零肥腻感, 炸到外脆皮腍嘅猪皮...都几难忍得口🤫碟已清.>香煎鸡扒 (HKD65)鸡扒实在大件, 煎到劲脆皮带点黑椒香, 鸡肉好易咬非常嫩滑, 仲好juicy呢.>双重芝士蕃茄浓汤螺丝粉估唔到芝士多到竟有拉丝嘅效果🧀! 同蕃茄浓汤好夹, 仲有铺天盖地嘅蕃茄粒同洋葱条, 螺丝粉份量多到几乎食唔哂.>川味麻辣辣蕃茄浓汤螺丝粉*中辣* 人地川味麻辣通常配米线但我都系拣螺丝粉😂. 汤
脆皮咸猪手 (HKD65)
香煎鸡扒 (HKD65)
双重芝士蕃茄浓汤螺丝粉
川味麻辣辣蕃茄浓汤螺丝粉*中辣*
人地川味麻辣通常配米线但我都系拣螺丝粉😂. 汤底有大量蕃茄粒, 原个去皮蕃茄🍅, 劲多洋葱, 两件响铃浸一浸索汤, 加入麻辣酱, 中辣已经非常惹味辣到出汗, 我最钟意汤底大量配料夹清汤多重口感👍🏻.
冻泡沫茶
好特别嘅冻柠茶, 系来自店家嘅泡沫冻柠茶, 调得好适中嘅甜度, 酸度同浓茶度, 够哂大杯.
粒粒菠萝🍍红茶 (+HKD12)
好正!! 成个杯底满满菠萝🍍粒, 茶味突出, 加12蚊就可以转饮.