2024-05-30 92 浏览
平时好少去九展,一黎地点唔就脚,二黎又无铺头行,平时真系做嘢先会去。今次就因为睇比赛,又俾一个机会我去哩个地方😝不过九展只系开到6月30日,算系佢闩之前去过一次。始终展览厅上面仲有office,即使地点唔系咁方便,但餐厅选择都比想像中多。由于时间唔系好够,只可以食个快饭,今次拣咗火鸡姐嗱喳面。坐低之后就可以scan 枱面 QR code 落单,送出订单后,等叫号码就可以拎嘢食。食物准备速度都几快,大约5分钟左右就有得食。自选嗱喳面 (鲜滑牛肉、生菜、鱼腐)鸡肉碗仔翅 ($25)樽装奶茶面嘅份量适中,女仔够食,男士可以考虑加小食或者加多几个𩠌。嗱喳面味道中规中矩,系车仔面嘅正常发挥。但系加分位系可以加炸蒜,有炸蒜点缀即刻成个面香好多。但系细细个已经系太安楼常客嘅我,已经俾太安楼养坏咗,所以唔觉得好特别😅𩠌嘅选择亦唔系特别,同一般车仔面无异。至于个碗仔翅,食得出唔系落咗好多味精,但唔算特别出色。如果想食碗仔翅,我会推介太安楼 或者 筲箕湾嘅吕仔记,大家差唔多价钱。但个人认为附近无同类型嘅食物选择,有时想食下comfort food,都可以试下,但唔好有太大期望🤔樽装奶茶唔错,同冰镇奶茶一样
今次就因为睇比赛,又俾一个机会我去哩个地方😝
不过九展只系开到6月30日,算系佢闩之前去过一次。
由于时间唔系好够,只可以食个快饭,今次拣咗火鸡姐嗱喳面。

食物准备速度都几快,大约5分钟左右就有得食。

自选嗱喳面 (鲜滑牛肉、生菜、鱼腐)
鸡肉碗仔翅 ($25)
樽装奶茶

面嘅份量适中,女仔够食,男士可以考虑加小食或者加多几个𩠌。
嗱喳面味道中规中矩,系车仔面嘅正常发挥。
但系加分位系可以加炸蒜,有炸蒜点缀即刻成个面香好多。
𩠌嘅选择亦唔系特别,同一般车仔面无异。

至于个碗仔翅,食得出唔系落咗好多味精,但唔算特别出色。

樽装奶茶唔错,同冰镇奶茶一样无加冰,唔会越饮越淡。
但奶茶已经预先落咗糖,所以甜度已经系固定,饮开无糖嘅朋友要留意。

水准不过不失,味道都系正常发挥,无咩特别。
我觉得试一次就够,暂时都会放入「无下次系列」。