2017-05-20
今日来九龙湾星影汇,睇《毒诫》嘅首映场,事前又要揾地方医肚啦!知道武士拉面喺呢度开咗分店,当然首选食佢啦!由于商场人流少,晚餐时段的客人也寥寥可数。最喜欢可以写纸仔的拉面店,让食客自行选择个人喜好。这裹不但可选汤底的浓淡度,还可选面的粗幼度和软硬度。「武士沾面」(柚子鱼介Wasabi沾面)$118今晚比较想食沾面,而呢款系店内唯一供应的沾面。汤底浓郁到爆,非常香的鱼介味,仲有叉烧粒系汤底中,极惹味。唯一不解嘅系我同朋友均选择幼面,但我嘅面竟然比她𠮶碗粗身,唔通沾面fix死左用粗面?「溏心蛋」$10质感绵绵的,很棒!「武田将军拉面」$118汤底为北海道牛乳汤底,我试左一啖,奶味极重,好吸引!朋友的评语系好好食,但食到后半段会有点滞。「芝士炸虾丸」$35芝士会拉丝的,达流浆程度,推介!「明太子鸡翼」$28鸡翼已经去骨,一咬开肉汁迸发,里面酿满明太子,滋味的小食!呢餐食得十分满意,不过地理位置实在太偏僻,如果唔系黎睇戏睇show,平时都好少入黎。如果下次再来睇戏,一定会再来食!
由于商场人流少,晚餐时段的客人也寥寥可数。
「武士沾面」(柚子鱼介Wasabi沾面)$118
「溏心蛋」$10
质感绵绵的,很棒!
「武田将军拉面」$118
「芝士炸虾丸」$35
芝士会拉丝的,达流浆程度,推介!
「明太子鸡翼」$28
鸡翼已经去骨,一咬开肉汁迸发,里面酿满明太子,滋味的小食!