2019-09-23
好耐都冇食过打冷啦,朋友建议下黎到尖沙咀呢间九记打冷小菜粉面餐厅用餐。餐厅位于漆咸道,由于系大路比较易揾。虽然系星期日晚,但系由于时间比较早嘅关系,啱啱有位。卤水鹅拼盘 (⭐⭐⭐⭐⭐)我哋点咗唔少美食,食潮州嘢当然唔少得卤水拼盘。但我哋冇拣一般嘅卤水拼盘,拣咗卤水鹅拼盘,加埋鹅片先至满足。份量可以拣大细。拼盘用料都几丰富,有花生、豆腐、红肠、猪颈肉、鹅片等,令人胃口大开。潮州蚝饼 (⭐⭐⭐⭐💢)除咗卤水拼盘,我哋都叫咗潮州蚝饼。蚝饼份量好大,都几香口。不过食蚝饼食少少就会肥腻,容易有饱肚嘅感觉。猪红 (⭐⭐⭐⭐⭐)猪红系最值得推介嘅一味菜。咬落好有口感,配埋啲汁,味道满分。菜脯煎蛋 (⭐⭐⭐⭐⭐)菜脯煎蛋份量都几大,菜脯煎咸咸地,配蛋系绝配 。我哋食到好满足。全餐埋单四百蚊左右,下次会考虑再帮衬。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 九记打冷.小菜.粉面 尖沙咀漆咸道南67-71号安年大厦地下推介菜式:菜脯煎蛋、卤水鹅拼盘👍🏻潮州风味 👍🏻价钱合理 👍🏻优质打冷
卤水鹅拼盘 (⭐⭐⭐⭐⭐)
潮州蚝饼 (⭐⭐⭐⭐💢)
猪红 (⭐⭐⭐⭐⭐)
菜脯煎蛋 (⭐⭐⭐⭐⭐)
全餐埋单四百蚊左右,下次会考虑再帮衬。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
推介菜式:菜脯煎蛋、卤水鹅拼盘
👍🏻潮州风味
👍🏻价钱合理