2018-09-14
系香港想食手造意粉,一般都要到港岛区先较多选择,如湾仔嘅papi, 都系我酷爱弹牙QQ 意粉嘅心水之选。而竟然在平民嘅深水埗区,揾到间颇有质素嘅手造意粉,实是九龙人嘅little surprise 小食必食: 芝士焗酿茄子卖相好正,好有心机嘅setting ,无因为深水埗区开而hea 造,都好味道少少缺点:如果个dish 可以再热多d 就好喇意粉Carbonara 酷爱弹牙意粉嘅我,食匀地球好多地方嘅carbonara, 呢间嘅carbonara 意粉都弹牙,真心质感好过一般意粉太多。卖相: 都系靓仔味道:味道唔错,烟肉都炒得香口。不过, 觉得未够蛋味;而港式carbonara, 一般较重cheese, 佢嘅cheese 味都系唔够, 个人觉得,可能磨多一d cheese , 味道可以再升华一点博洛尼亚猪肉酱宽面呢只意粉弹牙度无carbonara 咁弹, 味道都ok. 但我觉得carbonara 味道突出d. 如猪肉可加多d 更美味Service 几个员工都好有礼貌环境干净企理,装修无大surprise ,但同朋友食饭倾计都舒服。回头率未至于要飞黎必试,但弹牙意粉嘅小店值得一试,亦会一
小食
卖相: 都系靓仔
博洛尼亚猪肉酱宽面
几个员工都好有礼貌
回头率
未至于要飞黎必试,但弹牙意粉嘅小店值得一试,亦会一黎再黎。
推荐扫街行程:
吃饱饱,还可以到旁边 「第一郡」食件抵食「斑兰糕」;再行多几步,去埋「康瑞」食芋圆糖水
Carbonara