2023-11-23
{居酒屋美食}「黎到九龙城一定要食泰国嘢」呢句说话我谂要改写,因为发现左呢间叫「礼Sake Bar Present」嘅居酒屋!叫左好多嘢食😂仲要玩齐人大合照,感觉大大嘅满足同幸福感!讲真,真系每样嘢都好好味,有几样嘢真系需要特别大赞!烧鳕鱼干真系烤到好脆口,配埋蛋黄酱真系食到停唔到!黑松露带子反卷好明显便用新鲜高质食材,几样嘢在口腔中争艳斗丽,带子嘅鲜味仍然出众!*我留意到师傅切左0.5cm 嘅柠檬落去,真心为各食材都提鲜不少。咸蛋蟹膏玉子烧我谂呢个算系新派嘅日本菜,但三种味道意外地调和,我觉得好好味!月见酱唐扬饭团佢唔系一个普通嘅饭团,日本蛋,酱汁加上香烤过嘅饭团,真系令人回味!薯上白雪最后来的薯上白雪,其实是一片好美味,热辣辣嘅日本蕃薯,再配上冰冻嘅雪糕!冰火二重奏咁作为今日嘅结束!呢度食满$500仲有大抽奖一次✌🏽入面好多奖励令人好开心,睇住店员轮流咁样俾食客抽奖,无论奖品大小,大家都好开心,令到成间餐厅嘅气氛好好!美味程度:😋😋😋😋😋环境指数:🎇🎇🎇🎇🎇番食机会:🦍🦍🦍🦍📍 #礼 (打鼓岭道) (九龙城)九龙城打鼓岭道79号地舖
烧鳕鱼干
真系烤到好脆口,配埋蛋黄酱真系食到停唔到!
黑松露带子反卷
咸蛋蟹膏玉子烧
月见酱唐扬饭团
薯上白雪
美味程度:😋😋😋😋😋
环境指数:🎇🎇🎇🎇🎇
番食机会:🦍🦍🦍🦍
📍 #礼 (打鼓岭道) (九龙城)
九龙城打鼓岭道79号地舖