2020-05-15
/🔻环境/ 服务 (3.5/5). 如果喜欢田园风嘅朋友,我相信你都会喜欢呢间餐厅嘅装潢🏚无论系餐厅嘅布置或者系餐具都用上同一风格💐 以小店而言,整体嘅整洁度以及服务我都觉得系唔错的👌🏻-🔻食物/ 饮品 (4/5)🍽 慢煮蕃茄牛肋条面包HKD99. 嚟到越南面包餐厅,又点可以唔试下佢地嘅法包呢🥖 今次就选择咗佢地嘅慢煮蕃茄牛肋条馅料🍅 据说系低温慢煮咗20小时嘅心机菜式🧡. 下单时,店员仲好细心咁询问我接受辣味嘅就程度!结果果然无令我失望,细辣配上腌制得非常入味嘅牛肋条 🐮 食落好惹味好开胃!特别喜欢佢on top嘅酸洋葱🧅整个味道超级夹之余仲中和咗少少辣度🌶. 另外佢嘅法包亦做得相当唔错👍🏻 唔会太硬之余仲做到松脆嘅效果,好味✔️.🍽 椰汁香茅牛肉饭 HKD99. 又系另一推介之作👏🏻佢地嘅香茅牛肉做得好有镬气,浓味爱好者应该会喜欢💛 餐厅巧妙地配上椰汁🥥 一方面提升咗越南嘅风味,另一方面亦令牛肉嘅味道更有层次🔝.🍽 啤酒沙冰 HKD68. 虽然食物质素唔错,但饮品方面就比较逊色🍺 啤酒嘅base唔特别,味道偏苦☠️ 口感同平时嘅frozen beer差唔多❄️ 唔特别推介!-🔻总结 (7
🔻环境/ 服务 (3.5/5)
🔻食物/ 饮品 (4/5)
🍽 慢煮蕃茄牛肋条面包HKD99
🍽 椰汁香茅牛肉饭 HKD99
🍽 啤酒沙冰 HKD68
🔻总结 (7.5/10)
. 虽然餐厅食物嘅单价比较高,但质素唔错,presentation亦精致✨ 个人认为系物有所值的🧚🏻♀️ 另外佢地嘅越南滴漏咖啡亦系餐厅嘅精选,喜欢咖啡嘅朋友不坊一试☕️
🔎 详细资料
. 餐厅 : 越南面包 Banh Mi Bakery
九龙城龙岗道49号地下
. 地区 : #FJ香港 #FJ沙中线 #FJ屯马线 #FJ九龙城 #FJ宋王台
. 菜式 : #FJ越式 #FJ早午餐 #FJ咖啡店