2012-07-21 98 浏览
今次好友提议到九龙城食泰菜,她跟我说去小曼谷,我就只有想到屯门果间..哈哈去到都有人等紧位,不过唔使10分钟都有位啦,不过我地2个人坐得真系好迫,张枱放得2碟野就冇位放啦..首先黎个生虾刺身先..虾肉够爽,点虾既汁不过不失啦,度度食都好似差不多咁!芝士虾丸,入面真系唔多觉有芝士,可能是没有芝心漏出黎果种感觉,就好似食普通虾丸,去到中间有D芝士,所以真系一般般!烧猪颈肉,呢个几好食..D汁甜甜地都OK好食..D肉够淋..咖喱炒蟹,呢个真系好一般,虽然D蟹好大只,好多肉,但都算系我食过既咖喱炒蟹最唔OK果个,D蛋汁好甜,唔知点解咁甜,得D壳有味,D肉系一D味都冇..最特别既系竟然冇咩咖喱味..呢度D野食OK啦..不过不失!!不过坐就真系一般啦,太迫啦~~不过如果再系九龙城食泰菜我觉得有第2个选择啰

2012-07-04