2023-07-05
收工想同友人聚下旧,打算揾个坐得舒适又冇限时既餐厅倾下计碰下杯。黎到九龙城觅食,行行下发现呢间居酒屋几别致,决定一尝!六贯手握寿司盛🍣三文鱼、油甘鱼、海胆、带子、虾嘅新鲜程度都好高,食落口感好滑顺,我几钟意佢海胆配埋青瓜同埋紫菜嘅配搭,令到佢浓郁得来带点清新。酒盗芝士🧀芝士同啤酒嘅味道好啱啱好,令人食完之后都想再嚟一杯。一个非常好嘅下酒菜。高汤玉子烧🥚玉子烧咁样整法系关西做法,而且汤底本身柴鱼味浓郁,烧得啱啱好,口感好软绵。板煎和牛粒🥩牛肉煎得啱啱好,肉汁都流出嚟,令到个味道更加浓郁😋猪肠萝卜味噌煮🐷大肠使得非常干净而且配上红萝卜白萝卜,味道都好香,令人食得好开心。北海道南瓜南瓜清甜而带粉感,用炭火烧得好香,系一道好好既间场料理。京葱鸡肉串🍢京葱烧到好香,配搭汁烧嫩滑鸡肉,口感清新。紫苏三味鸡肉串🍢鸡肉好嫩,配上啲紫苏同埋其他调味料,味道好鲜美,而且火炉味十足。甜烧菠萝🍍味道都好鲜甜,令人好有食欲。蒜蓉烧生蚝🦪大量嘅蒜蓉令生蚝非常之香,再加上柠檬汁又系另一个清新嘅口感特别一提😍星期一至四嚟呢度晚餐,仲可以享受到啤酒同清酒任饮98hkd优惠,真系好抵饮啊!加埋啲好味嘅食物,呢个餐厅真系好
六贯手握寿司盛🍣
酒盗芝士🧀
高汤玉子烧🥚
板煎和牛粒🥩
牛肉煎得啱啱好,肉汁都流出嚟,令到个味道更加浓郁😋
猪肠萝卜味噌煮🐷
北海道南瓜
南瓜清甜而带粉感,用炭火烧得好香,系一道好好既间场料理。
京葱鸡肉串🍢
京葱烧到好香,配搭汁烧嫩滑鸡肉,口感清新。
紫苏三味鸡肉串🍢
甜烧菠萝🍍
味道都好鲜甜,令人好有食欲。
蒜蓉烧生蚝🦪
大量嘅蒜蓉令生蚝非常之香,再加上柠檬汁又系另一个清新嘅口感
特别一提😍星期一至四嚟呢度晚餐,仲可以享受到啤酒同清酒任饮98hkd优惠,真系好抵饮啊!加埋啲好味嘅食物,呢个餐厅真系好推介!👍👍