2020-06-12
嚟aeon买𩠌后食晚饭到,台湾就无得去啦,食台湾野就得!红烧汤面配皮蛋豆腐 $54红烧汤面辣度中度,呛到两下先适应到,哈哈!酸菜配弹牙面,几弹牙有厚度,份量刚好。有溏心蛋系惊喜!皮蛋豆腐豆腐非常之大件,再配合左木鱼葱花酱油汁好消暑。再加上皮蛋食落去有种透心凉嘅感觉,开胃。怀旧飘香卤肉饭配台式盐酥鸡 $60除咗肥肉比较多之外,味道好有台湾夜市感觉。好想去台湾呀!多汁入饭,肉肉林林,忍唔住食左肥肉呀呀呀~台式盐酥鸡劲脆,比想像中脆!热气下下,要饮下茶先得!盐酥鸡唔算太咸,小热气中算健康喔!黑糖珍珠鲜奶 +$20珍珠非常软林,大赞!黑糖甜度up,平时无饮黑糖会将d甜度选到微糖,黑糖set好哂,饮难得一次「足糖」台饮!味道gd,最紧要系啲珍珠够软,鲜奶加黑糖滑脱脱!冷泡茶南投桂花乌龙+$12水樽美美,带返屋企用几次先得。桂花味极度香浓,为乌龙带一丝花香!
红烧汤面配皮蛋豆腐 $54
有溏心蛋系惊喜!
皮蛋豆腐
豆腐非常之大件,再配合左木鱼葱花酱油汁好消暑。
再加上皮蛋食落去有种透心凉嘅感觉,开胃。
怀旧飘香卤肉饭配台式盐酥鸡 $60
台式盐酥鸡