2016-08-25
九龙城周不时入到去都系食泰国菜但今日我同我朋友就特登黎试其他野见网上有人推介浜滝呢间日式拉面店黎到九龙城本身系泰国菜控既我都要放低一下去试下呢间拉面门面唔系好大, 离远已经见有人等位内里坐位唔系好多, 但系坐得几舒服今次分别叫左自家制黑蒜拉面同极辛地狱拉面特别既系汤面下面有粒热石可以令到汤有保温效果就算食得慢都唔会怕碗面冻左, 糖心蛋好嫩口我同我朋友都大赞弯曲既面条口感不错弹牙每一注面都沾上浓浓既汤汁极辛地狱拉面 108极辛地狱拉面对我黎讲不算太辣, 辣度岩我, 配菜好入味自家制黑蒜拉面 88黑蒜拉面汤底好浓, 虽然全是黑黑的黑蒜油但绝不油腻啊, 真系连汤可以饮埋 =P日本酒煮蚝 68朋友唔想食炸蚝, 见menu上有酒煮蚝就试一试, 酒味不算太浓但胜在蚝够爽口芥末牛油果虾 58芥末香加上滑滑既牛油果, 放上饼干, 香滑脆口几特别半熟呑拿鱼 68半熟既呑拿鱼有口感之余入口仲好嫩滑, 好有惊喜啊, 好想叫多份 XD日本沙甸鱼酿明太子 78沙甸鱼烧既时间好好加上明太子, 好惹味, 我食净条骨XD特别一提除左menu上面既食物, 店员会提提你墙上既黑板还有写上其他每日限定同新食品经开九龙城又
但今日我同我朋友就特登黎试其他野
见网上有人推介浜滝呢间日式拉面店
黎到九龙城本身系泰国菜控既我都要放低一下
去试下呢间拉面
门面唔系好大, 离远已经见有人等位
内里坐位唔系好多, 但系坐得几舒服
今次分别叫左自家制黑蒜拉面同极辛地狱拉面
特别既系汤面下面有粒热石可以令到汤有保温效果
就算食得慢都唔会怕碗面冻左, 糖心蛋好嫩口
我同我朋友都大赞弯曲既面条口感不错弹牙
每一注面都沾上浓浓既汤汁
极辛地狱拉面 108
极辛地狱拉面对我黎讲不算太辣, 辣度岩我, 配菜好入味
芥末香加上滑滑既牛油果, 放上饼干, 香滑脆口几特别
沙甸鱼烧既时间好好加上明太子, 好惹味, 我食净条骨XD
经开九龙城又唔想食泰国菜, 呢间拉面店可以再试啊 =)