2018-07-05
好姊妹约食饭, 突然间讲起中学时代, 成日系九龙城食饭又挂住个度嘅泰国茶, 为左怀念? 读书时代, 就走左去食。呢间餐厅系九龙城好多年一直都占一席位, 今次我地冇去到佢旧舖, 想坐得舒服 d 所以去左其中一间新舖😚首先黎左烧鱿鱼, 鱿鱼够晒大块😆而且有香浓嘅炭烧味, 上面涂左一层泰式酱, 另外都配左一碟泰式酸辣酱, 钟意辣嘅朋友, 真系要点酱食而鱿鱼都比想像中烧得够淋, 真系又香又好食。再黎就系我地嘅主菜, 黄咖哩炒海鲜, 黎到时我地哗左一声因为好大碟! 而且都有好多海鲜, 有: 大虾, 青口, 鱿鱼, 蚬, 同带子。大部分嘅海鲜都好鲜甜, 因为黄咖哩唔辣, 刚好同香料一齐可以带到海鲜嘅甜味只系带子食到有一阵雪味因为大家都系女士们, 食饭配咖哩就 too much 啦, 所以叫左蒜蓉包。包焗得好够脆😆而配埋黄咖哩味道刚好。而蒜蓉牛油都好正~最后黎左紧揾盏炒小椰菜, 小椰菜自己煮好难的, 而佢炒得好惹味而且够辣, 又岩晒我呢个食辣人😆饮品叫左龙眼茶, 茶里面有好多龙眼肉, 但系太甜lu甜到吓左一跳, 如果少 d 糖浆的话就更好。总结: 我地2个人食左 HKD500 左右, 佢地嘅泰式烧烤
总结: 我地2个人食左 HKD500 左右, 佢地嘅泰式烧烤类一向出色, 同大家诚意推介😋而佢地中午都会推出午市套餐, 附近返工返学去试下啦。