2022-03-29
🤎Pâtisserie Tony Wong🤎位于九龙城嘅高级西式甜品店,(屯门同葵芳都有分店,新界嘅朋友有福啦🤣),估唔到咁快就攞我嘅私藏甜品店share俾大家🤤😎呢间甜品蛋糕店我食咗佢差唔多有10年了🤣每年生日蛋糕都系喺到订!年年都系订Blueberry cheese cake🫐但几年之前佢就已经无再做🥺到依家都会间唔中买佢啲小cheese cake 西饼,可以咩味都试晒,咁多年,水准依旧好高!.❤️玫瑰花蛋糕 🌹(约$500 / 1 lb
$1,000 / 2 lbs)玫瑰花外型系用白朱古力制成,佢又唔同颜色同size可以拣,仲有Mini size(价钱就唔记得咗🤣),以我所见,粉红色就最经典同最多人订。因为个玫瑰花外型系用白朱古力整,所以通常都要几次先食得晒成个蛋糕(未必会一次过想食晒啲白朱古力),蛋糕最入面有士多啤梨蛋糕🍓最好食就当然系呢个部份🤤🍓,佢嘅饼底都好食唔干,整体如果以打卡送礼嚟讲系绝对会有surprise🤪✊🏻.❤️双重芝士蛋糕 ($52)芝士味好浓郁🤤香甜幼滑嘅cheese可以话系入口即溶🥺,侧边嘅小红莓果仲有用金箔做点缀🤓即刻成件事grand咗✨.❤️Vegan St
🤎Pâtisserie Tony Wong🤎
❤️玫瑰花蛋糕 🌹(约$500 / 1 lb $1,000 / 2 lbs)
[细cake]
❤️双重芝士蛋糕 ($52)
❤️Vegan Strawberry Soya Cream Cake ($60)
我都系最近先发现佢有出Vegan同适宜需要控制血糖人士嘅甜品!(which is 甜菊糖:甜菊糖代替白糖对糖尿病患者非常有用!) 🤔,所以我觉得佢喺呢方面都考虑得几周到,但当然用代糖整嘅甜品就无原本咁滋味,但都不失为一个特别嘅选择,令需要控制血糖嘅人都可以喺特别嘅日子可食到甜甜的蛋糕😚🍰💕
💚环境: 每年一啲特别日子出面嘅装饰同蛋糕摆设都会有唔同✨✨门面都系深绿色设计,走高贵路线🤓入面都有吧枱可以用餐,但就好少见到有人咁做🤣通常都系买完拎走🧐🧐
❤️🔥睇完快啲@ 朋友一齐去啦!
♟九龙九龙城福老村道65号
♟新界葵芳新都会广场3楼329号舖
♟新界屯门屯顺街1号 TMT Plaza 1期地下Kiosk 1
💰人均消费: $50-60