2024-07-21
🇰🇷九龙城地道韩菜小店🥩-睇完戏喺九龙城觅食 见到有间韩国菜 装修都好地道😎 餐厅主打食烤肉一开门好香 不过我哋今次就冇食烤肉 试下其他菜式🍖-🐔 半半炸鸡 $208炸鸡有原味酱油味仲有腌酱辣味 任mix两款🔥 我哋就嗌咗酱油同甜辣味半半😉 炸粉唔会好厚几脆身 入面鸡肉juicy🤤 味道嚟讲我就钟意甜辣味多啲 宁舍有韩味🌶️-🐮 辣炆牛肋骨芝士年糕 $228大大旧嘅牛肋骨 味道甜甜地 畀到我一种韩风炖牛肉嘅感觉😳 除咗年糕条 仲有大大旧嘅红白萝卜 炆到好腍😙 记得一定要趁热卷埋拉丝芝士食呀😍-🍲 鱼饼汤 $128食完油炸嘢同辣嘢 最后梗系要嗌返个鱼糕汤啦😌 呢间嘅鱼饼汤有个特色系好够辣味 有啲似饮胡椒汤𠮶种饮完好暖嘅感觉🧣 鱼饼份量够多唔孤寒😏-📍水剌间九龙城南角道60号地舖
🐔 半半炸鸡 $208
🐮 辣炆牛肋骨芝士年糕 $228