2011-01-30 19 浏览
九龙城广场,一个你一听就知道系九龙城但又未必知系边既地方.广场本身就已经系一个奇葩,人流少,但店舖却可以长期营业,唔通啲租好平?好多不同既食店都可以系度揾到.其实好老实讲,我好钟意唻呢度食嘢,因为一啲经常要排队既店舖嚟到呢度都唔使排队.而令次个主角甜之迷亦都系一间唔使排队既舖头.系咪一定要排队先系好嘢?当然唔系.冇人排队就唔慌系好嘢?咁又唔可以咁讲.咁即系点?好老实,入去食都真系要鼓起少少勇气,因为平时行过真系冇乜人,咁𠮶日同爱人行完元宵,又好想食吓甜品,就谂起呢间成日都想谂既铺头.去到𠮶度,哗,搅乜鬼,今晚好似多咗啲人㖞.但系好事嚟既,多啲人气好过冷清清咁.一坐低,就比咗两杯暖水,抵赞.(有啲甜品铺头仲讲明话唔提供水,好老实讲,我唔系要杯水留番系度同啲朋友吹水,而系你啲嘢太甜想饮淡水啫)睇吓个甜品餐牌,选择真系唔系太多,记忆中大部份都系$30以上,有啲好似去到$70几.Anyway, 叫咗橙酒班戟同法式苹果批.橙酒班戟-班戟味道同质感冇乜好评,因为已经浸淋咗,数量应该有四块,细细地既,至于个橙酒汁就唔错,唔系一味死甜,有橙既鲜味.法式苹果批-呢个值得推介,苹果批松翠,浓香既牛油味加一

Anyway, 叫咗橙酒班戟同法式苹果批.

法式苹果批-呢个值得推介,苹果批松翠,浓香既牛油味加一球雪糕,另外个汁亦做得非常好.

成间铺其实见到好有心放本落去做,下次会试下佢地既晚餐.甜品最好就加多几款.

服务就有待确定.