九龙城真系变咗高质Cafe集中地🤤 有次行街经过见到呢间感觉神秘又复古嘅日式洋食屋,然后吸引咗我入去👹㊙️ 餐厅室内装修充满昭和年代嘅复古气息,真系有一刻以为自己唔喺香港☺️Shibui主打西日料理,全部都几吸引,同男朋友叫咗几样嘢嚟试吓😙🔸️// 三式薯条 $𝟲𝟴超推介❤️‼️ 我同男朋友平时都好少食薯条因为唔好食热气嘢,但系呢度嘅薯条我哋食唔停😆🍟 薯条炸得香脆,仲配有三款酱汁: 渋いShibui酱、黑松露芝士酱、大阪和风酱🧡 我哋都觉得黑松露芝士酱最好味🍄🧀🥰 Shibui酱有少少青豆同埋香草嘅味,都几特别🌿🔸️// 鳗鱼玉子烧伴炒面 $𝟭𝟰𝟴日式炒面好惹味,系我钟意嘅大阪烧酱🤤🍝 鳗鱼玉子烧冇太大惊喜,但系加埋一齐非常满足😚🔸// 焦糖香蕉窝夫 配 冲绳海盐雪糕 豆腐雪糕 $𝟳𝟴以为系厚身𠮶款传统窝夫,原来系Croffle🥐 细细件好迷你,口感软糯+少少烟韧好特别💛冲绳海盐雪糕有惊喜🤤 想encore多一球🥹 豆腐雪糕都有淡淡嘅豆腐香味,唔错☺️🍨🔸// 抹茶拿铁 $𝟱𝟴餐厅用上日本4.3 牛乳,唔系讲笑牛奶味非常香浓😍🥛🐄 值得一试🍵⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 8/10 🐽

🔸️// 三式薯条 $𝟲𝟴

🔸️// 鳗鱼玉子烧伴炒面 $𝟭𝟰𝟴