2025-02-06
📍 金泰烧烤 🇹🇭🔥📍 地点: 九龙城🍽️ 类型: 泰国烧烤 / 泰式小食九龙城系香港嘅 小泰国,今次专登嚟 金泰烧烤 试下佢哋嘅 泰式串烧,环境走 地道烧烤摊风格,带住阵阵烧烤香,夜晚坐喺度食真系有种去咗泰国街边档口嘅感觉!🔥📌 泰式串烧 🍢🔥试咗唔少款串烧,最钟意 牛肉串 (Beef Pro),烧得外微焦 内里保持嫩滑多汁,带少少泰式香料味,味道层次丰富!🐮✨ 鸡肉串 🐔 亦都唔错,鸡皮位 脆卜卜,肉质嫩滑,酱汁带少少甜辣,味道唔错!仲试咗 鸡颈 (Chicken Neck),口感 弹牙有咬口,烧到外脆内嫩,仲有阵烧烤焦香,好惹味!🔥📌 必食 – 泰式香肠 (Sai Krok Isan) 🌭呢个真系意外惊喜!一口咬落去 皮脆内馅超Juicy,带住微酸同香料味,口感丰富之余 超开胃!配埋少少酸辣酱食,层次感再提升,真心推荐!💯😋📌 泰式生菜猪肉包 🥬🐷呢个清爽又开胃!生菜包住 烧得香喷喷嘅猪肉,加埋少少香草同酸辣酱,入口 清新带微辣,完美平衡咗烧烤嘅油腻感,食完即刻refresh!✨整体嚟讲,金泰烧烤 烧烤种类丰富,味道地道,特别钟意 泰式香肠,串烧类都唔错,夜晚嚟食真系有泰国风味,适
📍 地点: 九龙城
🍽️ 类型: 泰国烧烤 / 泰式小食
📌 泰式串烧 🍢🔥
📌 必食 – 泰式香肠 (Sai Krok Isan) 🌭
📌 泰式生菜猪肉包 🥬🐷
整体嚟讲,金泰烧烤 烧烤种类丰富,味道地道,特别钟意 泰式香肠,串烧类都唔错,夜晚嚟食真系有泰国风味,适合 三五知己想chill住食泰烧,之后再饮返杯泰式奶茶就完美!🍻🔥