餐厅: 渝薌烤魚
资讯:

九龙城一向多美食😋,今日去咗一间开咗十几年嘅老字号,不过唔系食泰国菜而系食烤鱼🐟,识我嘅人可能会问,我唔系唔食烤鱼㗎咩?!系啰!点解嘅😆?!渝芗烤鱼地点非常方便,宋皇台站B2出口,1分钟后便行到,店内环境舒适简约🤗,座位唔多,但坐得好舒适🥰。香辣味烤鱼细半条中辣 $229(5时前优惠$199) 敬送$28的配菜一份老板选用新鲜的鲩鱼🐟,所谓细半条其实份量都唔少,上枱前先煮过🔥,肉质结实,不易煮烂😍,吸收咗香辣🌶汤汁后,越食越辣🌶,越辣越想食🥰。配菜选了豆卜,份量劲多,同样劲吸汁又好食。另加猪润 $54猪润🐖切成薄片,灼的时间比较容易掌握🥰,猪润新鲜无异味,非常新鲜,挂上香辣汤后,十分好食😋。风味烧烤小辣(6串) $108猪颈肉2️⃣串、牛肉2️⃣串、羊肉串及墨丸串,全部🍡都烧得干身焦香🔥,肉质软腍,加上微微的孜然粉及香辣粉🌶调味,特别香口惹味😍。新鲜白鳝串 $52(九折后$47)白鳝非常新鲜,烧至皮脆肉嫩又多汁🥰,只用上盐轻轻调味,令味道更加鲜香,回味无穷😍。麻辣蚝仔 $72(九折后$65)蚝仔非常新鲜,粒粒都厚肉多汁,味道麻辣鲜味🌶,第一以尝试冷盘蚝仔,估唔到咁好食😍。唔好以为店舖

另加猪润 $54

风味烧烤小辣(6串) $108

新鲜白鳝串 $52(九折后$47)

麻辣蚝仔 $72(九折后$65)

唔好以为店舖净系得辣嘢🌶,当日我午市去食,目测好多人叫佢地嘅新鲜鱼汤米线🍜,望落好吸引,应该都好食,下次有机会去试下先😍。

总括而言,食物价钱亲民,真心唔贵,午市去食更抵因为好多有9折优惠,如果食烤鱼就更抵,1700前食更加有优惠价,平过9折。

九龙城味食肆林立,能够屹立不倒总有佢嘅原因。
2024-02-03