2022-11-30
╹ 御阪神 - 九龙城 Kowloon City ╹#tori九龙城ʅ今次试吓喺九龙城嘅日式便当外卖店~ @yayhanshin 🇯🇵佢有超多选择啊!日式关西炒面、蛋包饭、大阪烧、多类阪神丼⋯⋯仲有多款日式小食!🤤太多选择花多眼乱😂我都谂咗一阵应该食咩好💬最后选择咗:ʅ🦀蟹肉蟹膏饭 ($68) (8/10分)卖相非常吸引!😍面头铺上咗海量嘅蟹肉🦀🌊蟹肉嘅下一层就系蟹膏 份量比得好足~每一啖珍珠米饭都包保食到蟹肉蟹膏🍚一赞佢嘅腌渍酸瓜 酸味味食好清爽 蟹饭嘅口感更丰富呀🥒🥔忌廉蟹肉薯饼 ($32) (8/10分)薯饼带返屋企仍保持到非常香脆!🥔口感外脆内软 入面嘅质感好似较流质嘅薯蓉/忌廉汤咁🫕咬第一啖忌廉香味就扑鼻而嚟~🤤蟹肉就比较细碎 如果份量多啲就好啦😜🍗唐扬炸鸡 ($34) (7/10分)鸡粒炸得金黄香脆 仲比咗好多蛋黄沙律酱~食完真系劲饱啊🤰🏻ʅvewdie回头率:🐽🐽🐽🐽(4/5)ʅ📍御阪神九龙城狮子石道84号地舖ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcaf
#tori九龙城
太多选择花多眼乱😂我都谂咗一阵应该食咩好💬最后选择咗:
ʅ
🦀蟹肉蟹膏饭 ($68) (8/10分)
卖相非常吸引!😍面头铺上咗海量嘅蟹肉🦀🌊
蟹肉嘅下一层就系蟹膏 份量比得好足~
每一啖珍珠米饭都包保食到蟹肉蟹膏🍚
一赞佢嘅腌渍酸瓜 酸味味食好清爽 蟹饭嘅口感更丰富呀🥒
🥔忌廉蟹肉薯饼 ($32) (8/10分)
薯饼带返屋企仍保持到非常香脆!🥔
口感外脆内软 入面嘅质感好似较流质嘅薯蓉/忌廉汤咁🫕
咬第一啖忌廉香味就扑鼻而嚟~🤤
蟹肉就比较细碎 如果份量多啲就好啦😜
🍗唐扬炸鸡 ($34) (7/10分)
鸡粒炸得金黄香脆 仲比咗好多蛋黄沙律酱~
食完真系劲饱啊🤰🏻
ʅ
vewdie回头率:🐽🐽🐽🐽(4/5)
📍御阪神
九龙城狮子石道84号地舖
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #打卡 #假日好去处 #香港美食 #香港美食地图 #咖啡 #cafehk #九龙美食 #御阪神 #日式外卖专门店 #日式 #大阪烧 #蟹膏蟹肉饭 #蛋盖丼饭 #关西炒面