2020-01-09 267 浏览
九龙城食店出名多,今日黎揾食,见到呢间舖面细细,但装修好有日本居酒屋感觉嘅舖头因为挂住日本🇯🇵忍唔住要入去试吓舖入面都花左心思令人觉得置身日本居酒屋。睇过食评见到大部份都评价食拉面,今次攞咗正价Menu睇吓有咩特别嘢食先😆食物种类都好多,我哋两位女士就叫咗啲小食我自己好钟意食明太子所以见到呢一个就即刻第一时间叫啦「烧明太子」,仲有紫菜同萝卜蓉夹住,明太子面头烧一烧,散发左明太子嘅咸香,再夹埋紫菜,咬落有明太子爆开嘅口感,真系好似喺日本居酒屋食嘅咁样。之后再嚟系「海胆芝士玉子烧」玉子烧嘅幼滑蛋香,夹埋芝士,配上轻微火炙嘅海胆,免头再淋上一层烧汁,呢个配搭系邪恶嘅诱惑,令人食完一旧又想再食多一旧。最后再加个饱肚嘅大阪烧,好有日本大阪嘅感觉,面头超多木鱼花,闻到都流晒口水另外饼底唔太厚,材料充足,一口咬落去,有满满嘅葱花,章鱼粒等,10分好味,但食多咗略嫌小小咸,因为有太多木鱼花🤣整体由装修到食物嘅配搭同质素味道都好似日本嘅居酒屋,行过九龙城唔想食咁多泰国菜可以试吓呢一间
因为挂住日本🇯🇵忍唔住要入去试吓
舖入面都花左心思令人觉得置身日本居酒屋。
食物种类都好多,我哋两位女士就叫咗啲小食
烧明太子
之后再嚟系「海胆芝士玉子烧」
海胆芝士玉子烧
大阪烧饼