2023-08-08
Happy Friday约埋朋友去打边炉,黎咗呢间位于九龙城嘅火锅店,装修型格简洁,而且仲有自设水缸,海鲜就够哂新鲜。香甜椰子鸡汤 $188汤底拣咗呢款椰子鸡汤,店员仲会将原个椰青嘅肉同椰汁倒入锅底一齐煲,汤底饮落超级清甜,仲有香浓鸡鲜味,岩哂夏天饮。鸡件份量都唔少,而且用上三黄鸡,鸡肉嫩滑鲜甜。手切本地三式牛 $388打边炉当然要叫返碟靓牛肉,呢到除咗平时打边炉常见嘅牛小排、牛肩颈、牛颈脊之外,仲可以食到唔少稀少部位。我哋就叫咗碟本地三式牛拼盘,一次过食到3款牛肉,有牛颈脊、牛边爪同匙肉。牛肉非常新鲜,厚薄切得岩岩好,轻轻涮吓就食得。牛颈爽肉质最腍嫩、牛边爪食落口感偏爽身、匙肉肉味就最香浓。纽西兰羊肉片 $72除咗牛都叫咗碟羊肉片,羊肉肥瘦适中,羊膻味唔算太重。白鳝片 $98白鳝肉质爽口弹牙,而且冇咩碎骨,味道鲜甜。我哋另外仲叫咗娃娃菜($38)、稻庭乌冬($22)同招牌鲜炸金响铃($58)。。火锅头 (九龙城)九龙城龙岗道17号地舖及1楼。。
香甜椰子鸡汤 $188
手切本地三式牛 $388
纽西兰羊肉片 $72
除咗牛都叫咗碟羊肉片,羊肉肥瘦适中,羊膻味唔算太重。
白鳝片 $98
白鳝肉质爽口弹牙,而且冇咩碎骨,味道鲜甜。
。
火锅头 (九龙城)
九龙城龙岗道17号地舖及1楼