2021-05-06 189 浏览
开左呢个account 接近一年终于都踩入九龙城,一个喺我三年大学过得最花样年华生活嘅地方。喺呢一个小小嘅旧区除左泰国菜同甜品舖,近期都开左呢间Cafe,门面用上木材嘅设计,打造岀一种特别嘅工业风格。🪵一入到去呢间Cafe 就畀佢bar 枱上不同嘅架生吸引住。原来呢度除左供应大家日常会饮得到嘅black & white 同滴漏咖啡之外,仲有好讲技术要求嘅虹吸咖啡。坐喺bar 枱睇住咖啡师系你面前仔细地运用唔同仪器冲一杯咖啡,都系一种享受黎㗎。🥑𝕊𝕞𝕠𝕜𝕖𝕕 𝕊𝕒𝕝𝕞𝕠𝕟 & 𝔸𝕧𝕒𝕔𝕒𝕕𝕠 𝔼𝕘𝕘 𝔹𝕖𝕟𝕖𝕕𝕚𝕔𝕥(𝕀𝕟𝕔𝕝𝕦𝕕𝕖𝕕 𝕓/𝕨 𝕔𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖) $➊➌➑系tea set 入面拣左牛油果三文鱼班尼迪蛋。两只Benedict egg 切开仲系流心,火喉控制得岩岩好,衬埋好fresh 嘅牛油果同烟三文鱼,夹系搽左牛油嘅软熟面包一啖咁食,味道同配搭都岩岩好。伴碟有几旧爽甜嘅哈密瓜,令到份tea 更清新,饱得黎完全唔heavy。虽然无试到佢地嘅虹吸咖啡,但系佢哋嘅手冲咖啡一齐好高水准,连上枱时间都就埋食物一齐上,岩哂我呢啲会打咭嘅朋友,唔怕咖啡一早上左枱等到起哂泡泡都未有食物。自然都

虽然无试到佢地嘅虹吸咖啡,但系佢哋嘅手冲咖啡一齐好高水准,连上枱时间都就埋食物一齐上,岩哂我呢啲会打咭嘅朋友,唔怕咖啡一早上左枱等到起哂泡泡都未有食物。自然都可以影到多啲靓相啦!

📍 Rings Coffee
九龙城衙前塱道8号地下