2023-12-08
天气一冻就会好想食辣嘢暖暖胃,一谂起食辣嘢第一样就即刻谂食泰国嘢,所谓今晚又去左九龙城食小曼谷,因为小曼谷真心高质,仲会定时有新菜式可以试。今晚有个新菜式冬阴功海鲜部队锅,见到真系心心眼好想试,果然无令我失望,个锅劲大劲多料, 有劲多款唔同嘅海鲜,有虾,鱿鱼,青口,蟹 柳,札肉,泰式烧肉,真系食极都仲有,仲要全部都充满微辣冬阴功味,仲要有公仔面,食完仲可以饮埋啲冬阴功汤,真系10级抵食。另一个必叫嘅酸辣牛小排沙律,果种酸辣真系好开胃,小曼谷signature既牛小排真系好正好有牛味又够淋,真系好出色。 跟住忍唔住叫咗一串泰式腊肠沙嗲串烧,因为个腊肠真系烧得好好食好香又带少少甜味。呢排仲有限时部份饮品买一送一,叫左杯菠萝沙冰,最正既唔算好甜,菠萝既味道好真,应该无特别加太多糖水,加分!