2022-06-22
今日嚟到九龙城觅食,估唔到揾到一间咁地道既火锅!呢到装修十分怀旧,由理发店招牌,冰室阶砖,门前邮箱,到到都散发住七八十年代香港地味道!侍应哥哥好好人,十分详细介绍今日推介既汤底同埋是日海鲜套餐。最后我地决定叫沙爹汤底同埋试下佢地推介既海鲜拼盘。好快侍应哥哥就番到我地张枱,帮我地洗哂碗碟,再拎埋个汤底嚟。我地仲叫咗一份牛拼盘,一份芝士牛丸,一份长蟹柳。所有野都好快送上,汤底都转头就滚,我地就开始滚野食。海鲜套餐包咗鲍鱼,鲜虾,蛏子同埋大元贝,鲜虾上到枱时仲扎扎跳。由于我地食鲍鱼会胃痛,侍应哥哥仲好有心咁帮我地转咗多一只蛏子同大元贝!海鲜啲鲜味好够!大推介!牛拼盘都有牛舌牛柳既部位,牛味好出。而芝士牛丸上枱时仲系鲜牛肉色,滚完都仲系好重牛味,赞!如果想打边炉又咁啱喺九龙城,大家不妨试下同捞同煲!
如果想打边炉又咁啱喺九龙城,大家不妨试下同捞同煲!