2023-12-02
天气终于开始冻冻地,即刻揾个地方打边炉先。讲开打边炉,九龙城真系好多选择。今晚就俾咗门面呢个牛头吸引咗,入去试一试。呢度唔限时,唔使赶头赶命,正👏👏👏!同店长倾开,原来呢间舖头都开咗九年,主打精选牛肉,有好多唔同嘅部位。而家仲有刺身同海鲜成盒,方便钟意食牛之外又想食海鲜嘅朋友。药膳醉鸡锅 (💰$168)净系药膳汤底已经有16款,平贵任君选择,我就拣咗个药膳醉鸡锅试吓😛。牛皇拼盘 (💰$488)讲到明食牛,一定要试吓呢个牛皇拼盘。净系睇个摆碟都知道唔少嘢🤭唔系净系hightea先咁摆㗎。安格斯牛肉粒、牛颈脊、牛舌、牛白肉、雪花肥牛、金钱牛𦟌,六种部位,六种口味。我最钟意嘅当然系牛舌。牛白肉个口感都好得意,值得一试,因为出边真系唔系成日见。总括嚟讲呢个拼盘都系大推。如果今次多啲人可以叫多个添,一个唔系好够喉!海鲜盛合 (💰$298)虽然呢度主打食牛,但系啲海鲜都好新鲜。见到师傅喺鱼缸攞出嚟,整理好就上枱。新鲜海鲜打边炉系唔同啲!即炸紫菜响铃 (💰$38)呢个真系大推介,响铃入边夹埋紫菜一齐卷去炸,多咗一层口感,一试难忘。杂菜篮 (💰$48)人大咗,点都要食返啲菜嘅,呢个杂菜篮份量都好大,性
药膳醉鸡锅 (💰$168)
牛皇拼盘 (💰$488)
海鲜盛合 (💰$298)
即炸紫菜响铃 (💰$38)
杂菜篮 (💰$48)
人大咗,点都要食返啲菜嘅,呢个杂菜篮份量都好大,性价比高。
竹蔗茅根水 (💰$48)
清甜冰冻,打边炉下下火最啱。
餐厅面积虽然唔算好大,但座位都算宽阔。店员好有礼貌😄最紧要仲有猫店长🐱见猫我就like。 上菜速度都都好快手,值得一赞。店长同店员都好殷勤,定期会帮手整走锅入边嘅油,等大家食得健康啲。唔好成日净系话深圳啲餐厅好服务,香港都有好好服务嘅餐厅㗎。