2023-11-24
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯平时去九龙城多数都系食泰国菜,今次朋友竟然揾我食西餐。因为冇窗,所以见唔到餐厅里便嘅环境。但系一打开餐厅门,原来别有洞天。餐厅分有室内同埋半室外嘅环境,所以都唔会觉得好迫嘅感觉。首先晚市套餐会送上蒜蓉包同埋餐汤。蒜蓉包就系新鲜焗制,所以特别香脆。而餐汤我就拣咗一个洋葱汤同埋一个南瓜汤。焗牛油果蟹肉睇落真系好有惊喜,用咗半个牛油果去焗制,中间加入蟹肉同埋芝士,味道清淡但系又食到蟹肉嘅甜味。烧美国封门柳medium嘅熟度就啱啱好,切开内层仲系粉嫩,食落啖啖肉汁,脂肪相对相对比较少啲。单点意式焗乳猪乳猪新鲜焗制,外皮非常香脆,内层嘅脂肪又唔会有传统中式咁肥腻嘅感觉,香而不腻。
如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Cafe Gabbana (九龙城)九龙城南角道62号地舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
焗牛油果蟹肉
烧美国封门柳
单点
意式焗乳猪
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
Cafe Gabbana (九龙城)
九龙城南角道62号地舖