2019-06-17
最近有朋友搬左去九龙城,去探下佢之余又去食下好野LA,一直都知道有好多值得试下既小店在呢区,今次就想食下越南野,就来了呢到试下。越南野当然要食生熟牛肉河,个汤底都几香,有浓浓的香料呼。另外牛肉都切得好薄,$48来讲真系抵食,份量都够,呢区食野真系令人开心。朋友都好食牛,就食左个咖哩,都几香,个汁送饭都好好食,牛腩都好林,唔太痴牙,配一大个白饭,好美味而且好饱饮品梗系饮特式既滴漏咖啡,咖啡味好香,其实个晚都几多人食,而且都多人饮咖啡,所以满室咖啡香,一路食一路都觉得好正消滞及夏日之选就当然是青柠梳打,因为天口热,加上食牛腩,饮呢个都系几好既消暑之选,$24真系抵饮,青柠味好香。忘了仲有个小食,经典既越式粉包,皮薄又好滑,而且包住好多食送在入边,好好食越南野真系经济又好食,好开心发现呢个小店,享受了一个开心饱足既一晚