2025-01-09 288 浏览
🍽️新泰东南亚餐厅 (双子汇1期) (九龙城)📍九龙城启德协调道12号双子汇1期崇光启德店食汇堂14楼1404-1405号舖未嚟过双子汇,今日过嚟行吓,当然又揾吓食啦,呢间「新泰东南亚餐厅」唔错啊😁~泰式烧西冷牛扒🐮🔥一啲都唔比西餐厅𠮶啲差,我点medium rare,师傅烧得刚刚好,色泽鲜艳,肉质非常嫩滑多汁,佢将牛扒均匀的切开,我哋食得好方便,只点少少酱汁,即系泰式酱汁同甜辣酱已经好好味❤️~鸡肉碎生菜包🥬🍗呢道泰式鸡肉碎生菜包真系健康又美味!鸡肉碎用咗香料同洋葱调味,味道香浓,好有东南亚嘅风味😁我哋将鸡肉碎包喺新鲜嘅生菜叶中,既有脆爽嘅口感,又有丰富嘅味道,加上有少少辣味,醒神开胃之选😋🌿~泰式湿炒海鲜河🍝材料丰富,有青口、鱿鱼🦑同虾,河粉吸收咗丰富嘅酱汁,调味适中,个人都好钟意𠮶啲配菜,例如西兰花、红萝卜、芥兰同野菌等,食落去层次感丰富,好惹味,简单又美味😬~泰式甜点小拼盘大菜糕口感清新;椰汁西米糕椰香味道浓郁,入口弹牙;千层糕甜而不腻;椰青班戟口感细腻,食完大餐最钟意食啲甜品先最满足😊
🍽️新泰东南亚餐厅 (双子汇1期) (九龙城)

~泰式烧西冷牛扒🐮🔥

~鸡肉碎生菜包🥬🍗