2023-11-07
九龙城出名多好嘢食, 除咗泰菜之外, 仲有好多日式小店。 其中一间就系礼 Sake Bar Present, 呢间绝对系隐世小店。 主打刺身,串烧, 同埋清酒。 餐厅以木糸装修为主, 门口仲有个打卡位, 可以同好多招财猫一齐 selfie下, 又可以喺度打下边炉😝 时令渍物 $38有腌渍牛尾粒和清丝渍,非常开胃 烟腩肉秋葵串$48烟腩肉烧得非常香口, 包住嘅秋葵串又爽又多汁, 秋葵吸收咗烟腩肉嘅香味, 将秋葵提升 到极致👍👍 赤鸡肉香葱卷$32鸡肉烧得好嫩滑, 再配上浓厚酱汁和香葱, 口感层次丰富😍 口切牛舌心$68牛切心非常之有质感, 外面烧得焦脆, 里面又软滑又香👍👍👍 喜欢牛舌嘅朋友一定要试下 蒜香三文鱼及卷$158三文鱼腩很新鲜😋 好味又饱足💕 南蛮炸鸡$78超大件南蛮炸鸡, 食落肉质鲜嫩, 而且粉浆恰到好处, 脆得嚟唔会厚粉。 再配上泰式嘅酱汁, 开胃野味, 好fusion👍👍👍 月见酱唐扬饭团$48惊喜之作✨✨ 本身唔系咁钟意食淀粉质,但系呢个饭团俘虏咗我🫣 每一粒米都均匀吸收咗月见酱汁, 又香又浓厚, 日本米非常之烟韧, 咬落有点像糯米。 饭团表面香脆, 有淡淡碳烧味,
时令渍物 $38
有腌渍牛尾粒和清丝渍,非常开胃
烟腩肉秋葵串$48
赤鸡肉香葱卷$32
鸡肉烧得好嫩滑, 再配上浓厚酱汁和香葱, 口感层次丰富😍
口切牛舌心$68
蒜香三文鱼及卷$158
三文鱼腩很新鲜😋 好味又饱足💕
南蛮炸鸡$78
月见酱唐扬饭团$48
惊喜之作✨✨ 本身唔系咁钟意食淀粉质,但系呢个饭团俘虏咗我🫣 每一粒米都均匀吸收咗月见酱汁, 又香又浓厚, 日本米非常之烟韧, 咬落有点像糯米。 饭团表面香脆, 有淡淡碳烧味, 系烧饭团😍😍 最后点上鸡蛋黄一齐食, 蛋香将整个饭团提升咗另一个层次, 好味到停唔到😋😋😋
烧鳕鱼干$48
鳕鱼干烤得十分香🤗 脆到好似食紧薯片咁
蟹膏玉子烧$88
即点即制😍热辣辣蛋香四溢👍 蟹膏蟹肉一啲都唔腥, 而且好鲜味💖
薯上白雪$48
原条焗日本薯, 再加上豆腐雪糕, 建议连皮食用, 增添口感和风味✨
礼 Sage Bar Present 绝对令你一试难忘😍 很欣赏店家主厨对美食嘅要求和心思, 就连简单嘅一嚿饭团都落足心机👍 好值得再支💖💖