2021-05-28 42 浏览
秉承传港式茶记既精神,由西餐据扒到日本、台湾茶、云南米线都应有尽有,不过今晚晚餐就想试下佢比较有特色小菜软壳蟹菠萝包绝对系港式fusion菜的代表,我亦都第一次见,所以忍唔住叫黎试下,同时真系无失望,热辣辣的波罗包皮,包住大大只的软壳蟹,而且炸得几好又唔油,底仲有大蕃茄同沙律酱,所有的配合,出奇地夹,甜甜地加上蟹味,又有蕃茄沙律去油感,真心推荐。士多啤梨骨港式菜之一,唔系到到都有得食,味道比生炒骨甜多一点少一点酸,但都系相当好送饭,而且肉排好冧,依方面真系要赞。霸王鸡简单嚟讲就系葱油白切鸡,唔难整但这间整得相当嫩滑,滑到接近海南鸡既感觉,虽然鸡件唔算好多,但全部大大件啖啖肉,依个先系霸王级。

软壳蟹菠萝包

士多啤梨骨