2023-04-29
九龙城隐世小店Cafe — Gladys' Estate Coffee今次嚟咗呢间九龙城嘅Gladys' Estate Coffee,店内墙身充满色彩缤纷嘅涂鸦,咖啡店希望食物能为食客带来"Happiness",让食客期待去用餐,也愉快满足地离开,所以推出开心果,芝士入馔嘅季节限定菜式,以配合“Happy"和"Cheers" 嘅主题,最近开始更提供各式各样嘅酒类产品,欢迎食客随时到访享受快乐时光~Green tea latte 面头嘅龙猫拉花图案好得意,latte饮落奶味较重~开心果布朗尼($108)质感有少许湿润,配上开心果粒粒,朱古力味浓郁,旁边伴有忌廉、士多啤梨、黑莓子、提子、脆米粒、雪糕等配料黑虎虾扁面条配自家制冬荫功汤($148)茄汁味较重,蕃茄味浓郁,酸辣味比例较少,感觉好fusion,因为加咗青柠,食落去更加有泰式风味~Cinnamon French Toast($108)外外煎到金黄色,伴有咗忌廉、谷物、雪糕、苹果蓉,味道香甜,更加入了肉桂,令味道更加丰富。Tiramisu($78)分咗三层,顶层覆盖左咖啡粉,中间层用左带有咖啡同香甜酒味嘅cream,入口软滑,底层系
随时到访享受快乐时光~
Green tea latte
面头嘅龙猫拉花图案好得意,latte饮落奶味较重~
开心果布朗尼($108)
黑虎虾扁面条配自家制冬荫功汤($148)
Cinnamon French Toast($108)
Tiramisu($78)
分咗三层,顶层覆盖左咖啡粉,中间层用左带有咖啡同香甜酒味嘅cream,入口软滑,底层系朱古力慕丝,层次感好丰富。