2023-10-28
📍九龙城 礼今次二访九龙城既呢间居酒屋,质素依然系咁有保证,环境依然系咁舒服🤍舖头系以木系设计为主,充满日本风情🇯🇵。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 时令渍物一点 $38渍物系由菜加海带混物而成,非常开胃🤍。• 酒盗芝士 $68芝士加上有鱼味嘅酱汁,放喺鱿鱼片嘅上面,组合非常新奇。🤩• 极上刺身三品 $238刺身非常鲜甜,三文鱼腩好肥美,赤虾亦都好鲜甜,油甘鱼食落去感觉到入口即溶。• 南蛮炸鸡 $78佢嘅炸粉唔算好口,而且加上酱汁酸酸甜甜,感觉开胃。• 酱汁烧豚肉串 $48• 厚切牛舌芯 $68• 亚波美手羽先 $48整体上佢嘅串物质素都好高,烤得啱啱好,唔会过熟,而且好有肉汁,肉质都好鲜嫩。• 蒜蓉烧生蚝(2只) $88生蚝先甜,加埋蒜蓉一齐食,非常有层次。• 芝士咸蛋玉子烧 $88佢嘅玉子烧虽然入边冇咩馅料,但系佢嘅调味非常之好,加埋芝士嘅浓厚感,非常之满足。🫶🏻• 月见酱唐扬饭团 $48佢嘅外皮烤得好香脆,有饭焦嘅感觉,而且饭粒融合埋甜酱油嘅味道,感觉很好。• 薯上白雪 $58番薯加上豆腐雪糕,呢个组合非常神奇。上面嘅雪糕冻冰冰,加上下面嘅番薯暖粒粒,每一啖都有两种唔同嘅口感。• 黑松露带子反
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
• 时令渍物一点 $38
渍物系由菜加海带混物而成,非常开胃🤍。
• 酒盗芝士 $68
芝士加上有鱼味嘅酱汁,放喺鱿鱼片嘅上面,组合非常新奇。🤩
• 极上刺身三品 $238
• 南蛮炸鸡 $78
佢嘅炸粉唔算好口,而且加上酱汁酸酸甜甜,感觉开胃。
• 酱汁烧豚肉串 $48
• 厚切牛舌芯 $68
• 亚波美手羽先 $48
• 蒜蓉烧生蚝(2只) $88
生蚝先甜,加埋蒜蓉一齐食,非常有层次。
• 芝士咸蛋玉子烧 $88
• 月见酱唐扬饭团 $48
• 薯上白雪 $58
• 黑松露带子反卷(4件) $188
佢嘅黑松露非常足料,每一旧寿司上面都有🩵令到成个反卷嘅香味提升左一个层次。
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و