2024-03-17
💛前菜前菜有红萝卜,梨同青瓜条,𠮶酱嘅原材料系沙甸鱼同多春鱼嘅,一啲唔会腥,几惹味。💛伊佐木刺身鱼肉质感系偏向烟靭,佢唔似三文鱼𠮶种好重油脂嘅感觉,而系偏向清爽嘅感觉。有两个汁可以配,萝卜蓉柚子醋同芥末豉油,我比较钟意芥末豉油多啲,感觉层次丰富咗,味道重咗。而食完刺身之后,店员会帮我哋将鱼骨做汤,个汤都好清甜,好好饮。💛黑松露带子手卷个手卷劲大份,而且黑松露同带子都比得唔手软,带子有三大嚿,好鲜甜,黑松露完全唔会抢走海鲜嘅鲜味,两者配合得啱啱好。💛 明太子奄列 樱花虾炸豆腐首先明太子奄列火候控制得啱啱好,有少少半流心嘅感觉,明太子嘅份量都好足够,加埋啲柴鱼食,唔会太咸,味道好清新。炸豆腐都外脆内软,咬落去豆腐好似识流走咁,但出边仲好脆口。💛串烧 烧物有鸡翼,黑豚五花腩,鳗鱼肝,田乐茄子,秋葵,白鳝,烧手握饭团。最令我感到惊喜嘅就系黑豚五花腩同埋鳗鱼肝。首先黑豚五花腩烧得啱啱好,咬落去可以做到好似牛肉咁松软,调味都唔会太浓味,食完一串好想继续食。鳗鱼肝系偏向重口嘅串烧,好香口,佢个酱系甜甜咸咸咁,所以都唔会觉得太heavy。💛桃酒好啱女仔饮嘅酒,甜得来又有少少酒味,同韩式米酒有啲似。
💛前菜
💛伊佐木刺身
💛黑松露带子手卷
💛 明太子奄列 樱花虾炸豆腐
💛串烧 烧物
💛桃酒
好啱女仔饮嘅酒,甜得来又有少少酒味,同韩式米酒有啲似。