2023-09-24
九龙城少有嘅西餐厅,行古典风、欧式复古装修,坐得舒服,倾计舒服。服务很好,有礼貌好友善,而且嘢食高质。*Sharing combo $298 per person (2 people up)Starter: Chef’s salad 厨师沙律二选一:沙律/汤,但只有一碗,如果叫汤share真系有啲尴尬。沙律有牛舌、烟三文鱼、鸡胸肉,非常好食,沙律菜份量比较少。Snacks platter炸鱼手指正常发挥,炸鸡槌皮厚,炸洋葱圈细条冇味,炸薯条偏干、味道淡。整体很一般。Main (pick 2)Crabmeat mac “n” cheese 蟹肉芝士焗通心粉满满嘅蟹肉碎,酱汁系甜椒酱,有好多蔬菜粒,大粒通心粉可以装到好多汁。但系我理解嘅mac n cheese系浓厚咸芝士汁,但结果系甜嘅酱汁,少失望。Pan-roasted spring chicken (half) with lemon & honey 香柠蜜糖春鸡(半只)半只春鸡有胸有脾,肉质嫩滑、汁多,腌得入味又有鸡味。薯仔厚切,焗到外脆内嫩,薯仔味重,好好味。Drinks一人一杯嘢饮,杯子好漂亮耶,但冇影相🙈
Starter: Chef’s salad 厨师沙律
Snacks platter
Main (pick 2)
Drinks
一人一杯嘢饮,杯子好漂亮耶,但冇影相🙈