2021-12-08
系九龙城泰国菜就食得多 ,放工行过见到一间新开既韩国菜馆,就入去试一试~ 🇰🇷 入面有分一般枱櫈同埋可以盘座既位置,好有去左韩国既感觉~餐厅有韩国菜如泡菜煎饼同豆腐锅,仲有烧肉,部队锅等等,好多种类我地叫左烧猪肩胛肉,炆牛肋肉同埋芝士海鲜辣煮年糕🐷烧猪肩胛肉有3大块猪肩胛肉,配有生菜、蒜头、鸡脾菇,仲有酸萝白辣椒同酱汁~店员好好帮我地烧,好好service~猪肩胛肉腌完味道岩岩好,唔会被D酱味盖过猪肉味~烧完好juicy ,夹生菜好正~🐮炆牛肋肉有好多件牛肋肉,配有萝白,红萝白同冬菪,酱料甜甜,牛肋肉炆到又淋又入味,好好食呀!🦐🐙芝士海鲜辣煮年糕辣煮年糕好大碟,上面毫不留手撤满大量芝士,海鲜有蚬、虾、青口,鱿鱼,好丰富呀!年糕够烟韧,挂晒汁~店员好殷勤招待,呢间餐厅原来开左2个月,食物系韩国大厨主理~唔怪得味道咁正宗~我见店内都有唔少枱熟客仔~睇黎我都将会成位其中一位熟客啦!
入面有分一般枱櫈同埋可以盘座既位置,好有去左韩国既感觉~ 餐厅有韩国菜如泡菜煎饼同豆腐锅,仲有烧肉,部队锅等等,好多种类
我地叫左烧猪肩胛肉,炆牛肋肉同埋芝士海鲜辣煮年糕
🐷烧猪肩胛肉
有3大块猪肩胛肉,配有生菜、蒜头、鸡脾菇,仲有酸萝白辣椒同酱汁~店员好好帮我地烧,好好service~猪肩胛肉腌完味道岩岩好,唔会被D酱味盖过猪肉味~烧完好juicy ,夹生菜好正~ 🐮炆牛肋肉
有好多件牛肋肉,配有萝白,红萝白同冬菪,酱料甜甜,牛肋肉炆到又淋又入味,好好食呀! 🦐🐙芝士海鲜辣煮年糕
辣煮年糕好大碟,上面毫不留手撤满大量芝士,海鲜有蚬、虾、青口,鱿鱼,好丰富呀!年糕够烟韧,挂晒汁~ 店员好殷勤招待,呢间餐厅原来开左2个月,食物系韩国大厨主理~唔怪得味道咁正宗~我见店内都有唔少枱熟客仔~睇黎我都将会成位其中一位熟客啦!