2018-06-13 135 浏览
去九龙城食泰国菜都有好多选择,今日试吓「泰农」~ 星期六午饭时间,大约一点已经差不多全场满座,应该质素唔错👍🏻 而且佢午餐有七折😍 所以好抵食!应该因为咁,都吸引左唔少人去~ 餐厅设有卡位,两个人或四个人都可以,亦有大圆枱,一家大细食饭都适合,食物选择丰富~甘柚子沙律 $65主要系新鲜柚子肉,上面加上一丝丝嘅椰子肉干,配上酸酸地嘅沙律汁,清新好味又开胃👍🏻 泰式虾多士 $34我哋叫咗半份,有四件虾多士,热辣辣即时炸,炸得好香脆,泰式虾多士嘅虾肉冇我哋平时食开嘅咁弹牙,不过都好鲜味👍🏻,配埋甜酸汁一齐食,更加好味😋泰式炒萝卜糕 $88份量好多,平时食开炒萝卜糕,萝卜糕会比较细件,今次嘅会偏大件,而且亦都同我地平时食开的中式萝卜糕有啲唔同,佢粉嘅比例比萝卜多,有啲似潮州嘅炒粿条,炒得外面好香口,萝卜糕每一面都沾上酱汁,炒得好平均,配上其他配料例如肉碎,更加惹味香口👏🏻😋面包咖喱虾$98一份有五只虾,亦有五片多士,虾大只爽口鲜甜,多士香脆,配埋咖喱汁食一流👍🏻😋 咖喱香滑味道浓郁👍🏻鲜芒果特饮$32完全感受到系芒果肉打成,非常鲜甜芒果味😍 觉得好正!非常解渴☺️芒果椰汁糯米饭 $55芒果香甜多

甘柚子沙律 $65

泰式虾多士 $34

泰式炒萝卜糕 $88

面包咖喱虾$98

鲜芒果特饮$32

芒果椰汁糯米饭 $55
芒果香甜多汁,糯米饭系热辣辣㗎😍 有白色同黑糯米,配埋椰汁整体非常好味😋 为这餐午餐完美作结☺️